3 tipy pro správný výběr technologie balení do misek - take away

Na trhu je nepřeberné množství balicích strojů pro uzavření jídel do misek. Jak se v nich zorientovat a co je nejdůležitější pro kvalitní uzavření hotových jídel do misek?

Dobrá kondice balicího stroje spolu s použitím kvalitních obalových materiálů, především fólie, je klíčem k úspěchu. Pouze kombinací obou faktorů lze dosáhnout dobrého a funkčního balení.

Zcela jistě bychom měli volit prověřeného dodavatele stroje, který je schopen garantovat českou certifikaci elektroinstalace a bezpečnostních prvků včetně následného dobrého dlouholetého servisu.

Velmi důležitým faktorem je nákup kvalitní zatavovací fólie, kterou v drtivé většině dodáváme našim zákazníkům s úpravou peel efekt, tzn. úpravou pro snadné oddělení fólie od misky. 

22_1_6     post_miska_folie


Kvalitní peel fólie musí jít z misky strhnout, aniž by se roztrhla a nesmí se ve svaru třepit, aby nedocházelo ke kontaminaci pokrmu mikročástečky plastů. Fólie by měla být dokonale čirá, aby byl zachován vizuální kontakt s baleným výrobkem.

Neméně důležitá je kvalita použitých zatavovacích misek. Jen jejich dokonalá rovinnost svařovacích ploch a rovnoměrná síla stěn, vhodná hmotnost a pevnost zaručí ten správný výsledek. 

Jídlo či potraviny jsou pak bezpečně uzavřeny pro odnos nebo rozvoz k zákazníkovi, například ve vozidlech rozvážkové služby.

22_1_7  AdobeStock_284316715

Pro výběr vhodného stroje pro uzavírání jídel do misek je také rozhodující, kolik porcí balíte denně. Pro menší restaurace, jídelny nebo gastro provozovny postačí základní typ stroje, který má integrovanou svářecí desku ve víku a jeho přiklopením a stlačením dochází k zavaření misky.

 

Z naší nabídky můžete pro tyto účely vybrat zatavovací stroj EASYTECH SJedná se o základní jednoduchou baličku s jednou z nejnižších pořizovacích cen na trhu.

Hodí se ideálně do malých provozů, typu restaurace s rozvážkou nebo salát bufet.

Jeho velká svářecí plocha umožňuje použití obou nejběžnějších formátů misek MM s rozměrem 227 x 178 mm tak i JM/JJ o rozměru 255 x 160 mm.
 

Teplotu lze dobře regulovat digitálním termoregulátorem OMRON. Stroj je velice oblíbený pro jeho nenáročnost a jednoduchost obsluhy.

 22_1_1  22_1_10 

 

Můžete se podívat na video, jak se se strojem jednoduše pracuje.

Bez názvu_1

 

Pro střední a velké provozy je třeba sáhnout po výkonnějším stroji, kde je cyklus svaření a odříznutí fólie prováděn poloautomaticky.

22_1_2   22_1_9

Kompromisem, který v sobě kombinuje komfort poloautomatu a jednoduchost manuálního stroje, je HANDSEAL.

Je to spolehlivý pomocník s minimální poruchovostí, který zároveň eliminuje chyby obsluhy ve smyslu provedení kvality svaru, tak proti poškození zařízení neodbornou manipulací.

Součástí je digitální karta s možností nastavení 3 pracovních programů (teplota a čas sváření) a uložení do paměti.

Na konec balicího cyklu zařízení upozorní zvukovou a optickou signalizací.

Můžete vybírat ze dvou velikostí stroje, přičemž verze se širší základovou deskou dokáže zabalit 2 misky formátu MM v jednom cyklu.

Pokud pro svůj provoz potřebujete již vysoký pracovní výkon a zároveň uživatelský komfort, je ideálním řešením náš nejprodávanější stroj střední třídy EKOSEAL 2, který provede veškeré procesy automaticky.

 22_1_8   22_1_3

Obsluha pouze založí misku a zavře šuplík. Po zaznění signálu ho jen otevře a vyjme uzavřené misky. To ušetří vašemu personálu mnoho sil a celý proces balení tak probíhá rychleji.

Navíc je možné uzavírat 2 a více misek v jednom cyklu. Do paměti si můžete uložit až 9 pracovních programů.

 

Rádi Vám doporučíme to nejvhodnější řešení na míru vašemu provozu včetně výběru vhodného obalového materiálu.

Neváhejte se na nás obrátit.